Kuntien ja hyvinvointialueiden työterveyshuoltona toimii Keski-Uudenmaan Työterveys Oy, löydät heidät osoitteesta https://keski-uudenmaantyoterveys.fi

Koronarokotukset työterveyshuollossa

Koronarokotukset työterveyshuollossa

Hyvä asiakkaamme,

Uudenmaan Työterveys Oy osallistuu 2022 alkaen koronarokotusten järjestämiseen tarjoamalla työterveysasiakkaalleen rokotuksia työterveyshuollon toimintana.  Koronarokotuksista sovitaan erikseen työnantajan kanssa ja rokottamisesta aiheutuvat kulut laskutetaan työterveyshuollon laskun yhteydessä korvausluokan 1 toimintana. Koronarokote on kaikille ilmainen, mutta työterveydessä rokottamisesta ja rokotteiden logistiikasta aiheutuu työnantajalle kuluja 25 € / rokotuskäynti. Kela korvaa koronarokotteiden rokottamistoimenpiteiden kustannuksia työnantajille työterveyshuollon korvausluokassa 1.

Mikäli haluatte lisätä koronarokotukset työterveyssopimukseenne, se on mahdollista tehdä Uudenmaan Työterveyden verkkosivujen kautta. Etusivulta löytyy linkki lomakkeelle, jolla voitte lisätä koronarokotukset työterveyssopimukseen. Uudenmaan Työterveys Oy (uudenmaantyoterveys.fi). Koronarokotussopimus tulee voimaan heti, kun sopimus on palautettu sähköpostitse osoitteeseen rokotukset@umtt.fi. Kun sopimus on tehty, lähetämme teille ohjeet ajanvarauksesta.   

Suosittelemme asiakkaillemme kolmatta koronarokotusta, koska siten vähennetään viruksen kiertoa väestössä ja taataan kahta annosta parempi suoja vakavaa tautimuotoa vastaan. Kolmansilla annoksilla saadaan ehkäistyä tartuntojen leviämistä kaikissa ikäryhmissä. Kolmas rokotus annetaan aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua toisesta rokotusannoksesta. Lisätietoja koronarokotuksista THL:n sivuilta

Työterveyshuollossa voidaan rokottaa kaikki 18-vuotta täyttäneet työntekijät. Voimme rokottaa 1, 2 ja 3 rokotteita ohjeistuksen mukaan. Rokotteena on ensisijaisesti Modernan Spikevax, mutta lisäksi käytössä on Pfizer Biontechin Comirnaty. Comirnaty on käytössä alle 30-vuotiailla miehillä. Heille ei tarjota Modernan Spikevaxia varotoimena hyvin harvinaisen sydänlihastulehduksen riskin vähentämiseksi.

Muuten yksittäiset henkilöt eivät voi valita rokotettaan ja rokottaminen tapahtuu niillä rokotteilla, joita työterveydelle osoitetaan. Uudenmaan Työterveydessä rokotettu saa koronrokotustodistuksen Kantapalvelusta, mistä koronarokotustodistuksen voi tarvittaessa tulostaa.

Rokottaminen aloitetaan viikolla 2 Nurmijärven ja Lohjan toimipaikoissa. Nurmijärven osoite on Keskustie 5 ja Lohjan Liessaarenkatu 3. Muissa Uudenmaan Työterveyden toimipaikoissa rokotukset käynnistyvät alkuvuodesta, kun tiedämme työterveysasiakkaidemme tarpeen rokotuksille ja työterveyssopimus on päivitetty kattamaan koronarokotukset. Tiedotamme rokotustoiminnan käynnistymisestä tammikuussa verkkosivuillamme.

Ajanvarauksen koronarokotukseen voi tehdä Uudenmaan Työterveyden verkkosivuilta nettiajanvarauksella huomioiden yritykselle lähetettävä ohjeistus. Alle 30-vuotiaiden miesten ennakkovaraus tehdään sähköpostitse rokotus@umtt.fi. Otamme näihin henkilöihin myöhemmin yhteyttä. Ilmoitathan sähköpostitse nimesi, puhelinnumerosi ja työnantajasi.

Mikäli ette halua rokotuspalvelua työterveyden kautta, ohjeistattehan henkilöstöänne seuraamaan oman kotipaikkakuntansa rokotusten etenemistä, jotta he tietävät hakeutua vuorollaan rokotukseen omaan kotikuntaansa.

Ystävällisin terveisin,

Uudenmaan Työterveys Oy

fiSuomi